Puncte turistice

Țara Hațegului reprezinta o destinația perfecta pentru petrecerea vacantelor. Frumusetea naturala a zonei, lacurile Parcului Retezat, ruinele cetatii romane de la Sarmizegetusa, manastirea Prislop, rezervatia de zimbri Hateg , sunt doar o mica parte din locurile pe care oaspetii cazati la Casa Gianina le pot vizita in Tara Hategului.

Scurta prezentare a celor mai importante punctelor turistice:

Parcul National Retezat

Unul din cele mai spectaculoase masive ale Carpatilor, Retezatul si parcul pe care il gazduieste reprezinta o atractia majora pentru iubitorii de natura si drumetii. Poarta de intrare in rezervatie este la aproximativ 40 de km de orasul Hateg in zona lacului de acumulare Gura Apelor.

Manastirea Prislop

Devenita un loc de pelerinaj in ultima decada, Manastirea Prislop este vizitata anual de sute de mii de crestini. Construita in sec. XVI , si devenita monument istoric, manastirea a devenit cunoscuta in buna parte datorita Parintelului Arsenie Boca, al treilea ctitor al manastirii. (10 km de orasul Hateg)

Rezervatie de Zimbri Hateg

Situata la 3 km de localitatea Hateg, rezervatia gazduieste in prezent cateva zeci de exemplare de zimbri intr-o arie protejata a Padurii Slivut. Accesul se face cu masina pana in apropierea rezervatiei, urmand ca o distanta de 500 metrii sa fie parcursa pe jos pana la locul in care sunt tinute impunatoarele animale.

Ruinele Ulpia Traiana Augusta Sarmizegetusa

Un loc incarcat de istorie, cetatea a fost capitala a Provinciei Dacia pe vremea stapanirii romane. Pasionatiii de istorie se pot documenta aici de modul de viata a locuitorilor din acea vreme si pot vizita ruinele maretei cetati de odinioara(15 km de Hateg)

Castelul Corvinilor

Situata in Hundoara, cetatea este de departe cel mai vizitat punct de atractie al orasului. Monument de arhitectura gotica , castelul a fost construit in sec XV si functioneaza in prezent ca muzeu.